transport

ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ

210 82 23 959 - 693 76 10 101

Βιολογικός καθαρισμός

Έχετε συνειδητοποιήσει πως το στρώμα που κοιμόμαστε είναι το πιο βρώμικο σημείο μέσα στο σπίτι μας; Και αυτό γιατί είναι αδύνατον να πλυθεί και να καθαριστεί όπως τα ρούχα μας, το σώμα μας, τα πιάτα μας κ.τ.λ.

Αν σκεφτούμε δε πως ένας άνθρωπος ηλικίας 80 ετών, περνά 26 χρόνια της ζωής του επάνω σε αυτό, καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα. Στο στρώμα που κοιμόμαστε αναπτύσσονται πολύ γρήγορα αποικίες από ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, έως και μικρόβια.

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ανήκουν στην κατηγορία των αραχνοειδών, το μέγεθός τους είναι 0,03 mm, και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι.

Μία σύγκριση μεγέθους είναι πως περίπου 400 ακάρεα, χωρούν στην άκρη ενός σπίρτου. Τροφή τους είναι τα νεκρά κύτταρα που αποβάλλει το ανθρώπινο σώμα, μέσω της φυσικής διαδικασίας της απολέπισης.

Φτάνει να σκεφτούμε ότι ο μέσος ενήλικας αποβάλλει πάνω από 500 gr. νιφάδες απολέπισης ετησίως μόνο στο στρώμα και το μαξιλάρι του ύπνου, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι αρκετό για να θρέψει εκατομμύρια από αυτούς τους μικροσκοπικούς οργανισμούς. Έρευνες έδειξαν ότι σε ένα μονό στρώμα ύπνου, υπάρχουν έως 2.000.000 ακάρεα. Η αναπαραγωγή τους είναι πάρα πολύ γρήγορη, τα αυγά που γεννούν τα θηλυκά ακάρεα μπορούν και αυξάνουν τον πληθυσμό τους μέχρι 25-30 φορές κάθε τρεις εβδομάδες. Δεν είναι τα ακάρεα όμως, αυτά κάθε αυτά, που προκαλούν το σοβαρό πρόβλημα.

Το μεγάλο και επικίνδυνο πρόβλημα, οφείλεται στην πρωτεΐνη γουανίνη που περιέχεται στα περιττώματα τους. Τα ακάρεα παράγουν καθημερινά 20 έως 30 περιττωματικούς σβόλους. Το επικίνδυνο αυτό περιττωματικό υλικό είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, με αποτέλεσμα, με κάθε μετακίνηση του σώματός μας στο κρεβάτι μας, κατά τη διάρκεια του ύπνου, το στρώμα και το μαξιλάρι ενεργούν σαν φυσητήρες, εκτοξεύοντας τους ρύπους στο στόμα μας, τη μύτη μας, τα μάτια μας και το δέρμα μας. Επίσης οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα μαξιλάρια του ύπνου περιέχουν από 4 μέχρι 16 διαφορετικά είδη από μύκητες, και ένα μαξιλάρι μπορεί να περιέχει περισσότερο από 1.000.000 σπόρους. Οι μύκητες που υπάρχουν στα μαξιλάρια του ύπνου τρέφονται από τα απορρίμματα και τα περιττώματα των ακάρεων και από νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος.

Η εισπνοή της γουανίνης και των περιττωμάτων από τα ακάρεα, προκαλεί ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και αυτό είναι η αιτία αλλεργιών και προβλημάτων όπως: άσθμα, παιδικό άσθμα, βρογχίτιδα, ρινίτιδα, ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, ημικρανίες πονοκέφαλοι, αϋπνίες, ατονία, κόπωση, κατάθλιψη και άλλα σοβαρά προβλήματα. Ο φυσικός βιότοπος για τα ακάρεα, τους μύκητες, τα βακτήρια και τα μικρόβια, είναι μέρη μέσα στο σπίτι που προσφέρουν τις εξής συνθήκες:

  • Χώροι όπου η υγρασία είναι 45-80%
  • Χώροι όπου η θερμοκρασία είναι μεταξύ 20-37 βαθμούς C
  • Χώροι όπου βρίσκουν τροφή

Ένας από τους χώρους που προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους είναι το στρώμα και το μαξιλάρι του ύπνου, με τα οποία εμείς έχουμε άμεση επαφή κατά τη διάρκεια του 1/3 της ζωής μας. Υπολογίζετε πως ένα καινούργιο στρώμα σε ένα μήνα φιλοξενεί 5.000 ακάρεα, σε τέσσερις μήνες 500.000 και σε ένα χρόνο πάνω από 1.500.000. Άρα όσο παλαιότερο είναι ένα στρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η μόλυνση του. Η εταιρεία Euro Laundry διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να σας απαλλάξει από τα αλλεργιογόνα ακάρεων της οικιακής σκόνης. Είναι επίσης εφικτό εάν εσείς το επιθυμείτε, εφαρμόζοντας τη μέθοδο ξηρού καθαρισμού με τη χρήση ενεργού αφρού οξυγόνου να καθαρίσουμε το στρώμα σας και τους καναπέδες.

Για τον καθαρισμό του στρώματος σε βάθος ενδείκνυται μηχάνημα καθαρισμού, με δόνηση και αναρρόφηση στροβιλισμού, ώστε να αφαιρεί την εσωτερική σκόνη χωρίς να την ανακυκλώνει πάλι στον χώρο. Για να ελέγχονται αποτελεσματικά τα αλλεργιογόνα των ακάρεων, το στρώμα πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Υπάρχει δυνατότητα να συλλέξουμε υλικό από το εσωτερικό του στρώματος πριν το καθάρισμα. Το υλικό αυτό μπορείτε να το μεταφέρετε στον αλλεργιολόγο σας για περαιτέρω εξέταση. Διευκρινίζουμε ότι για τους πάσχοντες από αλλεργίες τα δείγματα από την δοκιμή του Acari-Test ( προσδιορισμού ακάρεων σκόνης) πρέπει να τα εξετάσει ο αλλεργιολόγος σας. Εμείς θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας με όλο και περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους «απαλλαγής» σας από αυτά .

Μέθοδος βιολογικού καθαρισμού στρωμάτων

  1. Μηχανή που δημιουργεί ισχυρή δόνηση και στροβιλισμό σε συνδυασμό με υψηλή αναρρόφηση αφαιρεί από το στρώμα ακάρεα και περιττώματα αυτών,σπόρους, βακτήρια κ.τ.λ. Το υλικό αυτό συλλέγεται σε ειδικό σάκο τύπου HEPA ο οποίος συγκρατεί κατά 99,97 % τα μικροσωματίδια της σκόνης χωρίς να ανακυκλώνονται πάλι στο χώρο.
  2. Φωτίζουμε την επιφάνεια του στρώματος με ειδική λάμπα που εκπέμπει μικροβιοκτόνο ακτινοβολία UVC σε μήκος κύματος 254 nm . Οι ακτίνες UVC στη ουσία δεν σκοτώνουν τα ακάρεα αλλά έχουν άμεση επίδραση στην αναπαραγωγή τους καθυστερώντας έτσι την ανάπτυξη του πληθυσμού τους .(Αυτή είναι η κακή ακτινοβολία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και φιλτράρετε από το όζον. Όσο μεγαλώνει η τρύπα του όζοντος, τόσο περισσότερο εκτιθέμεθα εμείς οι άνθρωποι).
  3. Ψεκάζουμε την επιφάνεια του στρώματος με ένα υποαλλεργικό, βιολογικό σπρέι που καθυστερεί την επανεμφάνιση και τον πολαπλασιασμό των ακάρεων αφήνοντας ένα ευχάριστο άρωμα πορτοκαλιού. (Είναι Γερμανικής προέλευσης , φέρει τα απαραίτητα πιστοποιητικά και ενδύκνειτε αποκλειστικά για την καταπολέμηση των ακάρεων της οικιακής σκόνης .) Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι με το βιολογικό καθάρισμα δεν αφαιρούνται λεκέδες που ενδεχομένος υπάρχουν στην ταπετσαρία του στρώματος. Το στρώμα απαλλάσεται από οποιοδήποτε μικροοργανισμό υπάρχει στο εσωτερικό του και φυσικά στην ταπετσαρία του-αλλεργιογόνο σκόνη,ακάρεα και περιτώματα αυτών,σπόρους,μύκητες,βακτηρίδια κ.τ.λ -αποστειρώνεται και απολυμένεται. Αυτό που παραμένει πλέον είναι το αισθητικό κομμάτι.

Η μέθοδος βιολογικού καθαρισμού στρωμάτων σε τρία στάδια που εφαρμόζει η εταιρεία μας δεν είναι κάποια εφεύρεση η πατέντα δική μας. Εφαρμόζεται παγκοσμίως εδώ και πολλά χρόνια με αυτό τον τρόπο και μάλιστα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική υπάρχουν πάνω από 11.000 επιχειρήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το αντικείμενο, δεδομένου ότι η υπηρεσία αυτή είναι πιό πολύ διαδεδομένη απ'οτι στην Ελλάδα . Εάν η ταπετσαρία του στρώματος φέρει λεκέδες και θα πρέπει να τους αφαιρέσουμε τότε πλέον δεν μιλάμε για βιολογικό καθάρισμα αλλά για πλύσιμο.Οι επιλογές που έχουμε για να πλύνουμε ένα στρώμα είναι περιορισμένες διότι απαγορεύεται αυστηρά να εισχωρήσει στο εσωτερικό του υγρασία.

Η εταιρεία μας προτείνει και εφαρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις τη χρήση ενεργού αφρού οξυγόνου ο οποίος έχει μεγάλη καθαριστική και απολυμαντική δύναμη.

Ο αφρός αυτός δεν ποτίζει σε βάθος το στρώμα που θέλουμε να καθαρίσουμε παρά μόνο την ταπετσαρία του . Παράγεται από ειδική αφροποιητική μηχανή με ελεγχόμενη υγρασία και θερμοκρασία, συλλέγεται από την ίδια μηχανή με ισχυρή αναρρόφηση, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να στεγνώνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δύναται να χρησιμοποιηθούν ειδικά σπότ για την αντιμετώπιση δύσκολων και επίμονων λεκέδων απο το χώρο του καθαρισμού υφασμάτων χωρίς όμως τα αποτελέσματα να είναι πάντα θετικά . (Λεκέδες που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια υφασμάτινη επιφάνεια τείνουν να γείνουν ανεξίτηλοι, δημιουργούν αποχρωματισμό και η απομάκρυνσή τους καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη .) Μιά τελευταία προσπάθεια γίνεται με υλικά καθαρισμού από το χώρο της νανοτεχνολογίας. Σε αντίθεση με τα κοινά καθαριστικά τα υλικά αυτά προκαλούν διάσπαση των μορίων του λεκέ σε μεμονομένα άτομα τα οποία εν συνεχεία εφόσον έχουν αποσυντεθεί μπορούν να εξαλειφθούν . (Τα μόρια της βρωμιάς στην ουσία είναι μια αλυσίδα ατόμων που συνδέονται σταθερά μεταξύ τους). Πρόκειται για μιά αρκετά πολύπλοκη φυσικοχημική διαδικασία .

Η προσπάθεια καθαρισμού ενός στρώματος με ατμό είτε αυτός είναι υγροποιημένος είτε υπέρθερμος, στην ουσία ωθεί τους ρύπους που υπάρχουν στην επιφάνεια προς το εσωτερικό του δημιουργώντας έτσι εστίες μικροβίων. Επίσης με αυτό τον τρόπο στο εσωτερικό του στρώματος αναπτύσεται υγρασία η οποία οπως γνωρίζουμε σε συνδυασμό με τα απενεκρωμένα κύταρα που αποβάλλει ο ανθρώπινος οργανισμός μέσω της φυσικής διαδικασίας της απολέπισης αποτελεί τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των ακάρεων με ότι συνεπάγεται αυτό .